kolačići

Sunday, April 27, 2014

Vanjine projice


Ne znam da li neko ne voli proju, tačnije, projaru. Ako znate nekoga takvog, obavezno mu je pripremite na ovaj način. Sigurno će je zavoleti ;)

Neophodni sastojci:
1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja kukuruznog griza ili palente
1 šolja običnog brašna
1 šolja kiselog mleka
1 šolja kisele vode
1 šolja ulja
3 veća jajeta
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
300 gr sira
susam za posipanje



Priprema:
Izmešati sve suve sastojke-brašna, palentu ili griz, so i prašak za pecivo. Dodati kiselo mleko i kiselu vodu, pa umutiti, potom dodati ulje i ponovo mutiti.
Jaja dobro umutiti mikserom i dodati ih u smesu koju ste prethodno pripremili.
Smesu mutiti mikserom dok se sastojci dobro ne sjedine.
Izmrviti sir i lagano izmešati.
Pleh obložiti papirnim korpicama i sipati po dve kašike smese. Posuti susamom.
Peći 20 minuta na 200 stepeni.
Ova količina je dovoljna za 16 debljih ili 20-tak tanjih projica.
Proju možete peći i u običnom plehu, po želji.
Nemojte brinuti što je smesa tečna jer takva i treba da bude!


No comments:

Post a Comment