kolačići

Saturday, April 26, 2014

SVEKRVINE TIKVICE ILI TIKVICE SA TIKVICAMA


Moje udate drugarice posebno vole kada im svekrve kuvaju, jedna od njih skoro da ne može da živi bez svekrvine kuhinje :).
Jer, svekrva zna najbolje :)!
Evo jednog svekrvinog recepta, ali neću otkriti o čijoj svekrvi je reč ;)

Neophodni sastojci:
3 mlade tikvice, oko 700 g
1 srednja keleraba, oko 200 g
1 čen belog luka
začin od povrća, oko 2 kašičice
po potrebi biber
po potrebi ulje



Priprema:
Tikvice dobro oprati i 2 iseci na šnite debljine oko 0,5 cm. Peći ih na ugrejanom i nauljenom gril tiganju dok ne porumene sa obe strane.
Kada su gotove posuti ih biberom i začinom od povrća.
Treću tikvicu izrendati, takođe i kelerabu. Zagrejati 2 kašike ulja, pa sipati tikvicu i kelerabu i dinstati/pržiti na visokoj temperaturi uz neprekidno mešanje oko 10 minuta.
Potom dodati kašičicu začina, malo bibera i sitno iseckan beli luk.
Služiti jedno uz drugo, kao na slici.


P.S. U pitanju je posno jelo.

No comments:

Post a Comment