kolačići

Wednesday, April 2, 2014

SARMICE OD ZELJA



Obzirom da je sezona zelja, šteta bi bila propustiti njegovu upotrebu.
Od zelja se mogu praviti razne pite, čorbice, ali obično svi najviše vole sarmice od zelja pripremljene na klasičan način-sa mesom.
Moje sarmice od zelja su posne, nemaju puno sastojaka, brzo se pripremaju, a ukusne su.
Pa, probajte ih!

Neophodni sastojci:
30 listova zelja
30 ravnih kašičica pirinča
1 glavica crnog luka
20 g pečenog, mlevenog, susama
2 kašičice sušenog povrća, ali mlevenog
1 čen belog luka

3 kašike ulja
1 kašičica aleve paprike
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera

Priprema:
Sitno iseckan crni luk popržiti dok ne porumeni. Dodati alevu papriku i pržiti nekoliko sekundi. Nakon toga dodati pirinač koji ste prethodno oprali. Doliti dve šoljice vode. Na laganoj temperaturi prokuvati dok se voda ne upije. Dodati so, biber, suvo povrće, susam i sitno iseckan beli luk.
Sa listova skinuti žilu, a ukoliko blanširate zelje, ne morate skidati žile. Uviti sarmice. Naliti vodom da ogrezne i kuvati oko pola sata na nižoj temperaturi. Prilikom služenja ih možete posuti pečenim susamom, po želji.
Prijatno!

No comments:

Post a Comment