kolačići

Thursday, April 3, 2014

Prolećni slani mafini


Urda je visokoproteinski, nemasni, sir koji se dobija iz surutke. Liči na švapski sir, ali je blažeg ukusa - nije kiseo. Dobija se izdvajanjem proteina iz surutke, zbog toga skoro da ne sadrži masnoću.
Urda se zbog visokog sadržaja proteina, a smanjenog sadržaja masnoće, preporučuje u raznim dijetama kao zamena za sir.


Prolećni slani mafini, sastojci:
3 jajeta
2 dl jogurta
1,2 dl ulja
200 g kukuruznog brašna
100 g običnog brašna
3 kašike pečenog susama
1 kašika lanenog semena
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica morske soli
300 g urde
3 veća lista zelja
3 veca lista blitve
po potrebi laneno seme za posipanje




Priprema:
Umutiti jaja, so, jogurt i ulje, pa dodati brašna i prašak za pecivo, takodje susam i lan.
Umutiti dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Nakon toga dodati urdu i sitno iseckano zelje i blitvu.
Lagano izmešati.
Peći u plehu za mafine/projice ili po želji u običnom plehu, na 200 stepeni dok mafini ne porumene.
Po želji, pre pečenja posuti lanenim semenom.


No comments:

Post a Comment