kolačići

Thursday, April 3, 2014

PROLEĆNI SLANI MAFINI


Urda je visokoproteinski, nemasni, sir koji se dobija iz surutke. Liči na švapski sir, ali je blažeg ukusa-nije kiseo. Dobija se izdvajanjem proteina iz surutke, samim tim skoro da ne sadrži masnoću. Urda je zbog visokog sadržaja proteina, a smanjenog sadržaja masnoće zdravija od običnog sira, pa se može koristiti kao njegova zamena.


Neophodni sastojci:
3 jajeta
2 dl jogurta
1,2 dl ulja
200 g kukuruznog brašna
100 g crnog brašna
3 kašike pečenog susama
1 kašika lanenog semena
1/2 kesice praška za pecivo
1 kašičica morske soli
300 g urde
3 veća lista zelja
3 veca lista blitve
po potrebi laneno seme za posipanje




Priprema:
Umutiti jaja, so, jogurt i ulje, pa dodati brašna i prašak za pecivo, takodje susam i lan. Umutiti dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Nakon toga dodati urdu i sitno iseckano zelje i blitvu. Lagano izmešati.
Peći u plehu za mafine/projice, ili po želji u običnom plehu, na 200 stepeni dok mafini ne porumene.
Po želji, posuti lanenim semenom.

Recept je poslat Mezze Magazinu za rubriku: Recept čitaoca, tema: slani mafin.

No comments:

Post a Comment