kolačići

Tuesday, April 15, 2014

PIZZA MORTADELLA



Kada je u pitanju pizza, svaka reč je suvišna. Neću je opisivati i hvaliti. Da li je zdrava ili nije, manje je bitno.
Evo jedne od mojih kombinacija, pa da krenemo sa pripremom :)

Neophodni sastojci za testo:
300 g brašna
3 g suvog kvasca
1/3 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
1/2 kašičice origano
50 g pečenog susama
prstohvat belog luka u prahu
1.5 dl mlake vode
2 kašike maslinovog ulja

Ostali neophodni sastoji:
150 g domaćeg kečapa
150 g domaće šunke
350 g mocarele
200 g šampinjona
1 veća crvena paprika
16 kolutova mortadele
origano

Priprema testa:
Sve suve sastojke dobro izmešati, potom napraviti udubljenje u sredini, dodati ulje i vodu i umesiti testo. Ostaviti da testo odstoji  dok se ne udvostruci.
Izručiti ga na radnu površinu koju ste prethodno posuli brašnom i rastanjiti ga u veličini pleha od rerne.
Filovanje:
Premazati kečapom, pa posuti sitno iseckanom   šunkom, rendanom mocarelom i šampinjonima isečenim na tanke listiće.
Mortadelu uviti u rolnice, a papriku iseći na kolutove, pa poređati po pici.
Posuti origanom.
Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

No comments:

Post a Comment