kolačići

Monday, April 21, 2014

PARADAJZ ČORBA


Paradajz je moja omiljena hrana. Najviše volim svež paradajz, ali u sezoni-domaći paradajz.
Retko kada ga koristim u pripremanju hrane, osim kada je u pitanju paradajz čorba.
Paradajz sadrži puno likopena koji se ne uništava kuvanjem već se na taj način podstiče njegovo dejstvo.
Likopen je biljni pigment crvene boje koji je jak antioksidant koji neutrališe slobodne radikale.
Pa da objavimo rat slobodnim radikalima i pripremimo paradajz čorbicu ;)


Neophodni sastojci:
1 kašika ulja
2 kašike ovsenih pahuljica
1/2 kašičice aleve paprike
1/2l domaćeg soka od paradajza
1 kašičica suvog povrća
2 kašike sitne testenine-za supu
1 kašičica morske soli
peršunov list
prstohvat bibera
prstohvat đumbira




Priprema:
Ovsene pahuljice propžiti kratko na vrelom ulju, potom dodati alevu papriku, sok od paradajza i 4 dl vode.
Kada provri, dodati testeninu. Kuvati oko 5 minuta.
Dodati biber, đumbir, so i peršunov list.


No comments:

Post a Comment