kolačići

Saturday, April 5, 2014

MUSLI KEKSIĆI


Pored toga što su zdravi, ovi keksići su pogodni i za dijabetičare jer sadrže fruktozu i cimet koji se posebno preporučuje u ishrani dijabetičara jer ima lekovito dejstvo-povećava dejstvo insulina, pomažući na taj način organizmu da pretvara glukozu u energiju, tj. pomaže organizmu da održi nivo šećera pod kontrolom.

Neophodni sastojci:
100 g maslaca
100 g fruktoze
1 kašičica cimeta
250 g muslija po izboru
1 kašičica ekstakta vanile
4 kašike jogurta
4 kašike integralog brašna
1/2 kašičice soda bikarbone
2 jajeta


Priprema:
Umutiti fruktozu i otopljen maslac. Potom dodati musli i mešati ili mesiti rukama dok se sastojci ne sjednine.
Nakon toga dodati brašno pomešano sa soda bikarbonom i ponovo mesiti, tačnije, trljati.
Dodati jogurt i jaja koja ste prethodno umutili, takodje vanilu i cimet. Umesiti testo.
Ostaviti da odstoji 20-tak minuta, pa oblikovati keksice i peći 15 minuta na 170 ili 180 stepeni.
Ja sam ih oblikovala tako što sam pravila kuglice veličine oraha, a potom ih pritisnula kako bi se dobio oblik kao na slici. treba da budu  debeli oko 1 cm.

Keksice možete služiti uz čaj, kafu, mleko, jogurt ili voćni sok.

No comments:

Post a Comment