kolačići

Wednesday, April 30, 2014

MUSAKA SA PRŠUTOM I ZELJEM



Evo jedne malo drgačije musake. Naravno, i ona je naslatala u trenutku inspiracije, a izgleda da sam bila baš inspirisana-nestala je za čas ;)
Krompir, zelje, pršuta... ne može da ne valja!
Ili kako je neko rekao: ova musaka mi lepo izgleda!


Neophodni sastojci:
2 kašike ulja
800 g očišćenog krompira
50 g praziluka
1 vezica zelja
100 g seoske pršute isečene na tanke listiće
3 jajeta
2 dl pavlake za kuvanje
4 dl mleka mleka
1/2 kašičice aleve paprike
1 kašičica soli
biber po ukusu
2 kašike pečenog susama


Priprema:
Pleh prečnika oko 25 cm premazati uljem. Krompir izrendati na tanke listiće i polovinu količine staviti na dno pleha.
Preko krompira staviti sitno iseckan praziluk, a preko njega iseckano zelje.
Preko zelja poređati listove pršute.
Pršutu prekriri ostatkom krompira.
Umutiti jaja sa pavlakom, pa dodati začine, potom i mleko. Sve lepo umutiti.
Preliti musaku, posuti je susamom, prekriti folijom i peći 30 minuta na 200 stepeni. Nakon toga skinuti foliju i peći još 30 minuta, dok ne porumeni, a krompir ne omekša.


No comments:

Post a Comment