kolačići

Monday, April 7, 2014

KUPUS-CVEKLA SALATA


Kupus salata se priprema najčešće na uobičajen način-kupus se izrenda, posoli, ostavi da malo odstoji, pa se potom dodaju sirce i ulje. Neko stavlja i šećer, ali ja to nikada ne radim-ne znam zašto :)
Ako vam je dosadila obična kupus salata, probajte ovu.
Pri tome ćete pojesti i zdravu cveklu koja nema jak ukus u ovoj kombinaciji.


Neophodni sastojci:
200 g kupusa
100 g cvekle
prstohvat soli
prstohvat bibera
1  kašičica ulja po izboru
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika peršunovog lista

Priprema:
Kupus i cveklu izrendati. Potom sipati so i biber, pa izmešati.
Dodati ulje i sirće, pa ponovo izmešati i posuti peršunovim listom.


Ovo je jedan od mojih starijih recepata. Iskoristila sam ga kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme, koliko nas je i poslala ga Ivi sa bloga Culinary postcards.

No comments:

Post a Comment