kolačići

Friday, April 18, 2014

ITALIJANSKA MEŠAVINA I PIRINAČ


Gotovo uvek sama kombinujem namirnice, ali ovog puta sam prekršila svoje pravilo i kupila italijansku mešavinu.
Ako je ne možete naći, ne očajavajte jer je možete napraviti sami i to tako što ćete izmešati jednake količine: crvene paprike, tikvica, patlidžana, šampinjona, crvenog luka.

Neophodni sastojci za povrće:
1 kesica italijanske mešavine
1 kašika ulja
1/2 kašičice soli
prstohvat origano

Neophodni sastojci za pirinač:
100 g pirinča po izboru
100 g kukuruza šećerca
2 kašike tamari sosa
1 kašika ulja od kikirika ili nekog drugog po izboru
peršunov list


Priprema povrća:
Zagrejati ulje i staviti povrće. Pržiti ga uz neprekidno mešanje desetak minuta, pa dodati so i origano.
Propržiti ga još koji minut, dok ne ispari sva tečnost obzirom da smrznuto povrće pušta dosta tečnosti.
Povrće je gotovo.

Priprema pirinča:
Pirinač dobro oprati, preliti ga sa 3 dl vode i kuvati desetak minuta. Nakon toga dodati sve ostale sastojke osim peršunovog lista i prokuvati još nekoliko minuta, ali voditi računa da se pirinač ne raspadne.

Na tanjir prvo staviti pirinač, pa preko povrće. Posuti peršunovim listom.



No comments:

Post a Comment