kolačići

Sunday, April 13, 2014

GULAŠ OD ŠAMPINJONA




Neophodni sastojci:
100 g crnog luka
2 kašike ulja
1 kašičica aleve paprike
100 g praziluka
300 g šargarepe
400 g šampinjona
1 kašičica morske soli
1 kašičica origano
2 kašičice brašna
prstohvat bibera

Prilog:
250 g makarona
150 g dimljenog punomasnog sira
origano i peršunov list za posipanje



Priprema:
Crni luk sitno oseckati i propržiti na varelom ulju dok ne porumeni. Dodai alevu ppariku, ali voditi računa da ne zagori-pržiti je nekoliko sekundi, pa sipati pola šolje vode, a potom i sitno iseckan praziluk i rendanu šargarepu.
Dinstati 10 minuta, pa dodati iseckane šampinjone.Nemojte poklapati šerpu narednih desetak minuta, kako bi ispario višak vode.
Brašno razmutiti u 1 dl vode, sipati u gulaš i mešati dok se sos ne zgusne.
Dodati so, biber i origano.


Makarone obariti na uobičajen način-prema uputstvu sa kesice.
Sir iseckati na sitnije kockice i posuti ga origanom i peršunovim listom.
Prilikom služenja, sir možete staviti preko makarona i gulaša ili ga služiti odvojeno!





No comments:

Post a Comment