kolačići

Tuesday, April 1, 2014

ČORBICA OD ŠARGAREPE


Ako još uvek niste odlučili čime ćete sutra zagrejati stomak, napravite ovu čorbicu ;)

Neophodni sastojci:
150 g šargarepe
1 čen belog luka
2 kašike ovsenih pahuljica
1 kašičica kima
prstohvat bibera
prstohvat đumbira
1 kašika ulja
100 g kukuruza šećerca
1 kašičica morske soli


Priprema:
Šargarepu očistiti, iseci na kolutove i skuvati u pola litre vode.
Kuvati oko deset minuta, dok šargarepa ne omekša.
Šargarepu izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom.
Na zagrejanom ulju propržiti pola čena belog luka koji ste prethodno sitno iseckali, kim, đumbir i biber. Pržiti kratko uz neprekidno mešanje, dok beli luk malo ne porumeni, a kim ne počne da "pucketa".
Sipati izmiksanu šargarepu, pa dodati ovsene pahuljice, kukuruz, so i drugu polovinu čena sitno iseckanog belog luka.
Sipati još pola litre vode i kuvati pet minuta.
Posuti peršunovim listom.
I, možete da počnete sa zagrevanjem stomaka!

No comments:

Post a Comment