kolačići

Sunday, March 23, 2014

Pljeskavice od krompira



Pljeskavice od krompira - posne i ukusne.
Ne morate ih pripremati samo tokom posta već kada god poželite.
Ukoliko volite da eksperimentišete, igrajte se kombinacijama začinama.


Neophodni sastojci:

200 g očišćenog krompira
3-4 kašike ovsenih pahuljica
1 kašika sitno iseckanog crnog luka
1 sitno iseckan čen belog luka

1 kašika brašna
3 kašike hlebnih mrvica
po ukusu:

so
biber
aleva paprika
kim
origano
po potrebi:
ulje za przenje


Priprema:
Krompir iseckati na kockice i skuvati u kipićoj vodi.
Dužina kuvanja zavisi od vrste krompira, ali bitno je da se krompir ne raskuva. 
Kada je gotov, ocediti vodu i izgnječiti ga.
Potom dodati: ovsene pahuljice, crni luk, beli luk, brašno i navede zaćine po ukusu.
Smesu dobro umesiti.
Ostaviti da odstoji 20-tak minuta. 
Nakon toga, oblikovati pljeskavice prečnika oko 5 cm i valjati ih u prezle.
Pržiti ih na teflonskom tiganju, na malo ulja, dok ne porumene, sa obe strane.

Napomena:
Bitno je da smesa bude čvrsta, kada je oblikujete da se ne lepi. U slučaju da je meka, možete dodati još malo brašna.

Uz pljeskavice možte poslužiti kriške limuna i sezonsku salatu.

I ovaj recept prijavljujem za igricu gastro blogera Ajme, koliko nas je  . Mirela sa bloga Kruha i... je domaćica ovog meseca.

No comments:

Post a Comment